Undgå at få udskiftet din forrude

06 oktober 2020 Lotte Hindsberg

Noget af det allermest frustrende som billist er at få et stenslag på forruden. Både fordi man bliver så forstrækket når det sker, men også fordi det stort set er umuligt at undgå, selv som dygtig og erfaren billist.

Derfor er det også mere relevant at vide hvad man skal gøre, når det sker især da der sidder en masse elektronik i ruden, som er med til at styrke sikkerheden, som vil blive påvirket. Dette gælder især biler af nyere dato. 

Den magiske tape

Noget som de fleste ikke tænker på, men som burde ligge i enhver bil er en helt almindelig rulle tape. Er uheldet ude og du har fået et stenslag, der er mindre end en 2 kr. er det muligt at få limet ruden og det er ikke nødvendigt at få den udskiftet. Sæt et stykke tape over revnen, det mindsker muligheden for at revnen udvikler sig og bliver større. Kør så forsigtigt i bilen som muligt og undlad helst helt at bruge den før ruden er lavet. Det kunne f.eks. være https://slothsauto.dk/vaerksted.

Det er både nemmere og hurtigere for ikke at sige billigere, at få repareret ruden. Det tager omkring 15 min og så er ruden så god som ny. Revnen bliver limet og ved hjælp af UV varme sikre man, at limen tørre og den lim der er tilovers bliver fjernet. 

Modsat kan det godt tage flere dage at få udskiftet en rude, især hvis der skal skaffes den rigtige rude hjem og efterfølgende skal den tørre i mange timer før man må køre i bilen. Det er vigtigt at ruden er original, da det eller kan påvirke bilens værdi og du kan have svære ved at få den solgt på et senere tidspunkt. 

Undersøg om du har en forsikring der dækker stenslag. Det er ikke alle forsikringsselskaber der dækker. 

Flere Nyheder

12 januar 2024

VW ID

11 januar 2024

ID

08 januar 2024

VW ID

07 januar 2024

VW ID