Tag ikke for let på reparation af elektronik i bil!

27 august 2020 Anders Lundtang Hansen

Det er bare SÅ træls, når man lige skal fra et udgangspunkt til et andet, og man ser det lettest at benytte sig af bilen, og så sker der et problem med bilen, som gør, at den ikke kan mere eller i hvert fald lyder som noget, der snart brænder sammen.

Her tænker vi ikke så meget på, at man er involveret i et uheld, eller man står i en situation, hvor ens bil er så kaput, at der ikke er andet at gøre end at tilkalde et fejeblad, der kan komme ud at hente ens bil, mens man selv kommer videre eller venter (forgæves) på en lånebil via ens forsikring eller andet.

Det er den slags, hvor elektronikken i instrumentbrættet ikke viser de rigtige tal, den ikke vil lyse godt nok, eller man ser noget røg komme ud fra under motorhjelmen, eller man er ret så sikker på, at der er gået en pære i bilen.

Man kan nok godt køre videre, men nogle af tingene er ulovlige, og man har trods alt ikke råd til en bøde – hverken i prisen eller skulle have en lang sludder med politiet.

Desuden frygter man jo, at bilen så alligevel i længden laver en dominoeffekt af problemer via det, som man nu kan spotte, så den langsomt ender i stykker, så man enten ikke kan komme videre – eller regningen bliver endnu dyrere på lang sigt, hvis man ikke får den ordnet nu.

Så man tænker, at det da ikke kan være så svært lige at holde ind til siden og tage den obligatoriske værktøjskasse, man har i bilen, frem og se, om man kan ordne det på stedet.

Dette værende om det så er instrumentbrættet, noget røg eller en defekt pære.

For man har ikke tid til at holde stille senere; der er jo en grund til, at man har taget bilen, så man selv kan bestemme farten og ruten.

Men der er også en grund til, at der findes mekanikere, så hvis der er tale om reparation af elektronik i bil, som du ikke føler dig sikker på, så lad være med at lege autodidakt mekaniker, men lad de professionelle om at tage sig af den slags.  

Flere Nyheder

12 januar 2024

VW ID

11 januar 2024

ID

08 januar 2024

VW ID

07 januar 2024

VW ID