Ring efter vejhjælp hvis du får et stenslag i forruden

06 juni 2020 Lotte Hindsberg

De fleste bilister har oplevet en eller flere gange det frusterende at der er en sten der rammer deres forrude og den enten skal repareres eller også at hele ruden skal udskiftes. 

Det er frusterende fordi der er meget lidt man som bilist kan gøre for at undgå det og det har intet med ens køreevner eller erfaring at gøre. Det kan også ske 3 gange indenfor et år eller også sker det ikke i 10 år. 

Hvis uheldet er ude og det er et stort stenslag der har ødelagt ruden, anbefales det at du ikke køre videre da det kan være farligt. Få istedet vejhjælp ud og få kørt bilen væk og ruden udskiftet. Det kunne f.eks. være https://davidsautohjaelp.dk/.

Ved et mindre stenslag

Hvis det kun er et mindre stenslag som er mindre end en 2 kr. er det muligt at reparere ruden ved hjælp af lim. Det er både billigere og hurtigere end at udskifte hele ruden. Når revnen er limet er ruden lige så sikker som før. Derfor er det en god ide altid at have en rulle tape i bilen. Sæt et stykke over revnen, det hjælper imod at revnen arbejder videre og bliver større. Det anbefales stadig at man køre så lidt så muligt i bilen, da affjedringen kan medvirke at revnen bliver større.

Kontakt en mekaniker og få revnen ordnet. Det tager mindre end 20 min at lime revnen og få den tørret ved hjælp af UV lys. Det er et krav at bilen står i tørvejr under forløbet.

Nogle mekanikere har vejhjælp og tilbyder at komme hjem til dig, så du undgår at skulle ud og køre i bilen med en ødelagt rude.

Det er værd at undersøge sin bilforsikring og se om den dækker stenslag. Det er ikke alle forsikringer der gør det.

Flere Nyheder

12 januar 2024

VW ID

11 januar 2024

ID

08 januar 2024

VW ID

07 januar 2024

VW ID