Hvad gør du med et punkteret dæk?

23 august 2021 Steffen Hansen

De fleste bilejere har prøvet at stå i en situation, hvor de pludseligt står med et punkteret dæk. Men hvad skal du gøre, hvis du ender med at stå i den situation? Her i indlægget kommer vi ind på forskellige løsninger, hvis du en dag er uheldig, og står i denne situation.

Ring til autohjælp

Hvis du er en fornuftig bilejer, så har du også autohjælp tilknyttet din bil, og hvis dette er tilfældet, så kan du få hjælp fra firmaet du har autohjælp hos. Med autohjælp kan du blot ringe til dem, forklare dem situationen, og derefter afvente deres hjælp. Har du et reservedæk liggende i bil, så kan de montere dette, hvis du ikke har det, så kan det være de skal bugsere bilen. En bugsering i Ringsted eller hvor end du er kørt i stykker er intet problem, for de kører dig blot til nærmeste værksted, så du kan få hjælp hurtigst muligt.

Skift det selv

Er du fingerfærdig, så kan det være du selv kan skifte dækket på din bil. Dette kræver dog, at du har det rigtige udstyr i bilen. For at skifte dit eget dæk, så skal du bruge en donkraft, og selvfølgelig et reservedæk. Hvis du har begge dele, så handler det blot om at få det gjort på en måde, så du ikke sætter dig selv i fare, hvis det er på en stor vej du er punkteret. Med det mener vi, at hvis det er muligt, så hold dig væk fra vejen i mens du skifter det punkterede dæk.

Ring til en bekendt

Punkterer du tæt på hvor du bor, så kan det være en af dine venner eller bekendte kan hjælp dig. Ved at ringe til dem, kan det være du kan få hjælp hurtigere end hvis du skal vente på en autohjælp, og samtidig få det gjort korrekt, hvis du ikke selv ved hvordan.

Flere Nyheder

12 januar 2024

VW ID

11 januar 2024

ID

08 januar 2024

VW ID

07 januar 2024

VW ID