Få godkendt dit bilkøb af et autoværksted

06 april 2021 Lotte Hindsberg

Går du med planer om at købe en ny brugt bil, og kan du ikke selv vurdere, om bilen nu også er et godt køb, eller om den er fuld af fejl, kan du med fordel køre den forbi et autoværksted, inden du køber bilen og få dem til at gennemgå den for fejl.

Årsagen til dette er, at hvis du har købt bilen hos en privat sælger er du ikke omfattet af købeloven og du har købt bilen som beset. Du kan f.eks. få et autoværksted i Glyngøre til at undersøge din bil. Finder de fejl skal de enten laves eller også skal du have et prisnedslag.

Lær bilen at kende inden køb

Udover at lade et autoværksted gennemgå bilen inden du køber den, er det en god ide at lære bilen godt at kende. Læs op på hvad der er skrevet om bilen. Hvilke fejl har den typisk, har tidligere ejere været glade og tilfredse med bilen, vil de anbefale den eller overveje at købe den igen. 

Find ud af bilens totaltomkostninger. Totalomkostningerne er hvad det koster at have bilen udover prisen. Hvad skal du betale i vægt og miljøafgift, forsikring og hvad skal du forvente at bruge om året på reparationer.

Du skal forvente at skulle have en høj totalomkostning, hvis du har planer om at købe en bil af ældre dato. I sådan et tilfælde vil det bedre kunne betale sig at bruge mere på en anden bil, med mindre at du selv kan ordne de fleste reparationer. 

Når du er ude hos ejeren af bilen, skal du også bede om at få lov til at køre en tur i bilen. Det skal være en tur på omkring en halv time. Det er ikke nok at du blot køre rundt om hjørnet. Det vil blot fortælle dig at bilen kan starte.

Flere Nyheder

12 januar 2024

VW ID

11 januar 2024

ID

08 januar 2024

VW ID

07 januar 2024

VW ID