Få din brugte bil godkendt af din mekaniker

09 oktober 2020 Lotte Hindsberg

Nogle gange kan det godt føles lidt som at spille hasard at købe en ny brugt bil. Især hvis det er en der på trods af at den er brugt koster en pæn portion penge. Heldigvis er der flere ting du kan gøre for at forøge dine ods.

Start med at læse om bilen. Hvor ligger bilen prismæssigt. Har tidligere og nuværende ejere været glade for bilen og ville de anbefale den til andre. Hvor plejer den at gå i stykker og er det steder der koster mange penge i mekaniker og reservedele. Det er en god og nyttig viden at have med når man skal ud og se nærmere på bilen.

Lad en mekaniker godkende bilen før køb

Med en brugt bil er der risiko at der er fejl og mangler. Både kendte og ukendte. Derfor er det en god ide at få en mekaniker til at gennemgå bilen før du køber. Det kan f.eks. være en mekaniker i Ringkøbing.

Evt. fejl og skader som ikke allerede er nævnt skal udbedres eller også skal du have et nedslag i prisen. Hvis det ikke er muligt bør du kigge efter en anden bil. Er det ikke muligt at få en mekaniker til at kigge på bilen inden køb, så få et forbehold skrevet ind i købsaftalen, så du kan få en mekaniker til at gennemgå den efterfølgende. Er der intet forbehold i købsaftalen har du købt bilen som beset og skal selv betale for evt. fejl som senere bliver opdaget.

Bed også sælger om at få lov til at prøvekøre bilen. Det skal ikke blot være en tur rundt om hjørnet. Det vil udelukkende fortælle om bilen vil starte når nøglen drejes. Du skal ud og køre mindst en halvtime og du skal en tur på motorvejen og rundt i bilen.

Flere Nyheder

12 januar 2024

VW ID

11 januar 2024

ID

08 januar 2024

VW ID

07 januar 2024

VW ID